VIDEOKURSUS: Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde

1.999,00 kr.

 

Her får du et videokursus, som  er særligt rettet mod kommunikationen med børn og unge. Kurset er udviklet til pædagogiske personalegrupper. Du får indsigt og redskaber til at koble det at sætte grænser og anerkendelse.

Men du kan også tage kurset sammen med dine idrætstræner-kolleger, din frivillig-gruppe, din mødregruppe – eller en hvilken som helst anden sammenhæng, du indgår i. Eller bare med dig selv og din evt. med-forælder.

Du får 2 videoer (mp4), hver med en tilhørende øvelse (PDF) samt en PDF fil med alle de slides, der indgår i video-præsentationerne. Ialt ca. 3 timers kursus-stof inkl. refleksion og dialog.

Se den uddybende beskrivelse af kurset herunder.

OBS: Når du køber mere end ét videokursus på samme tid, får du rabat. Se nærmere og find dine rabatkoder under menuen “priser” i øverste højre hjørne.

Beskrivelse

I dette kursus stiller vi skarpt på, hvordan vi kobler det at sætte grænser og anerkendelse. Med andre ord: hvordan siger vi NEJ og sætter grænser på en anerkendende måde? Kan det overhovedet lade sig gøre?

Svaret er JA – og det er til gavn for alle parter, når vi magter det. Grænsesætning er et område, som har haft en tendens til at være overset i de senere år, hvor anerkendelse har fyldt så meget. Der er kommet en form for “berøringsangst” over for det at sige NEJ og sætte grænser over for børn. Både hos forældre og pædagogisk personale. Fordi vi er blevet bange for, at vi ikke er anerkendende, når vi gør det.

I dette kursus ser vi på, hvorfor grænsesætning ikke bare er i orden, men derimod afgørende for både børn og voksnes trivsel. Vi ser på, hvordan de voksne fremstår tydeligt og autentisk med sunde og klare grænser. Vi ser på, hvorfor grænsesætning betyder, at vi som voksne skaber større tryghed omkring os. Og på, hvordan vi som rollemodeller viser børnene, at det er i orden at beskytte sine egne grænser og sine behov.

Og vi ser – ikke mindst – på, hvordan vi rent kommunikativt gør, så vi kobler det at sætte grænser og anerkendelse. Så vores grænsesætning ikke bliver af den “gammeldags” slags, med bebrejdelser og “forkert-gørelse” af børnene. Men at den derimod bliver den empatiske og anerkendende slags. Hvor jeg står ved mine egne behov, ønsker og værdier og bliver “hjemme i mig selv” når jeg siger nej og sætter grænser. Og samtidig møder børnenes handlinger og følelsesmæssige reaktioner på mit NEJ med nysgerrighed og empati.

 

Du får redskaber til at koble det at sætte grænser og anerkendelse

Kurset præsenterer således 2 forskellige former for anerkendende kommunikation:

  1. at tydeliggøre mine egne behov, ønsker og værdier, når jeg siger NEJ (video 1)
  2. at lytte med empati til barnets positive hensigt og følelsesmæssige reaktion (video 2)

Hver video har en tilhørende øvelse. Her afprøver kursusdeltagerne de præsenterede redskaber med udgangspunkt i konkrete situationer fra egen dagligdag.

Kurset er designet til pædagogiske personalegrupper. Men frivillig-grupper, forældre, bedsteforældre, mødregrupper kan også have stor glæde af det. Kort sagt: kurset er velegnet til alle, der omgås og kommunikerer med børn og unge.

————–

OBS: Når du køber mere end ét videokursus på samme tid, får du rabat. Se nærmere og find dine rabatkoder under menuen “priser” i øverste højre hjørne.

————–

Serien af videokurser er oprindeligt tænkt ind i en sammenhæng med min bog Anerkendende Kommunikation – med empatien som vejviser fra 2019.

Men videokurserne kan også sagtens stå alene. Så om du vælger at supplere med bogen, er selvfølgelig helt op til dig og dine eventuelle med-kursister.