VIDEOKURSER i ANERKENDENDE KOMMUNIKATION

– udviklet til pædagogiske personalegrupper.

Til brug på personalemøder og pædagogiske dage.  

Video kurser i anerkendende kommunikation er en fleksibel og prisvenlig måde at lave en fælles opkvalificering af jeres kommunikation. Der er pt 4 forskellige kurser i serien. Kurserne kan købes hver for sig og samlet. Prisen på kurserne er sat efter, hvor mange timers kursusstof det enkelte kursus indeholder. Når du køber flere kurser på én gang, får du rabat. Se mere og find rabatkoder i menuen i øverste højre hjørne under “Priser”.

Hvis du vælger at købe pakken med alle 4 kurser, vil du og dine kolleger have stof til ca. 16 timers opkvalificering, fordelt over 6-9 måneder, alt efter hvor lang tid I lader gå mellem hver kursusgang. Se mere under Hvordan bruger I video kurser i anerkendende kommunikation herunder.

Hvis du vælger at købe et enkelt kursus, vil I med det mest omfangsrige kursus Anerkendende Kommunikation i personalesamarbejdet have kursusstof til ca. 5-6 timer, evt. fordelt over 2 gange. Med de 2 mindste kurser får I kursusstof til ca. 3 timer, som også kan fordeles over 2 gange.

Hvis du er i tvivl om noget, eller har andre spørgsmål end jeg besvarer herunder, må du endelig kontakte mig.

 

Hvad er video kurser i anerkendende kommunikation?

Det er kurser med undervisning/oplæg på video med tilhørende øvelser, som du og dine kolleger tager sammen. Først ser i oplægget på videoen og derefter laver I øvelserne, hvor I anvender de præsenterede kommunikations-redskaber på situationer fra jeres fælles dagligdag.Til sidst samler i op i fælles refleksion over de præsenterede redskaber.

Hvert kursus består af 2 videoer med hver sin vinkel på kursets emne og med hver sine tilhørende øvelser. Den ene vinkel er: hvordan finpudser jeg det, der kommer ud af min mund, så jeg udtrykker mig gennem ægte jeg-budskaber? Den anden vinkel er: hvordan møder jeg det, der kommer ud af den andens mund med empati og interesse? Kurserne er et perfekt indspark til at holde liv i meningsfulde snakke og fælles refleksioner over den daglige praksis i personalegruppen.

Kurserne kan bruges på personalemøder, fyraftensmøder, pædagogiske dage m.m. Evt i kombination med et LIVE-foredrag, hvor jeg kommer ud til jer og skyder et forløb i gang, hvorefter I følger op på processen med videokurserne.

Når I køber et kursus, får I kursusmaterialet til download på egen computer, så I har det til evig eje. Kursusmaterialet består af videoer samt PDF filer med brugervejledning, øvelser og slides.

 

Hvordan bruger I video kurser i anerkendende kommunikation?

Kurserne kan som nævnt bruges enkeltvis og som samlet pakke. Med et enkelt kursus, kan I se kursets 2 videoer med tilhørende øvelser på 2 på hinanden følgende fyraftensmøder. Eller formiddag/eftermiddag på en pædagogisk dag. Med hele pakken, foreslår jeg nedenstående model. Men alle andre måder, som passer ind i jeres program er naturligvis lige så gode.

  • Start med det mest omfangsrige af kurserne Anerkendende Kommunikation i personalesamarbejdet, f.eks. på en pædagogisk dag á 5- 6 timer.
  • Tag derefter de 3 øvrige kurser på 6 månedlige fyraftensmøder/personalemøder (hvert kursus fordelt over 2 gange = 1 1/2 times kursus pr. gang).
  • I kan selvfølgelig også fordele kurserne ud over 9-12 måneder. Det er alt sammen helt op til jer.

Kontinuiteten i den samlede pakke vil give jer et godt flow i processen. Samtidig giver det jer mulighed for at træne anerkendende kommunikation på alle områder af jeres praksis. Nemlig i samspillet med både kolleger, børn/brugere og forældre/pårørende.

I starten af alle videoerne forklarer jeg grundprincipperne bag Anerkendende Kommunikation – med empatien som vejviser (som også er titlen på min bog af samme navn). Derefter sætter jeg dem ind i den sammenhæng, som er kursets tema. Når I køber flere kurser, får I derfor grundforståelsen repeteret flere gange. Det er baggrunden for, at du får rabat, hvis du køber mere end ét kursus.

Min erfaring er, at denne repetition er en stor fordel,  Som med alt andet, der arbejder med dybe forandringer, forstår vi mere og mere af det, for hver gang det repeteres og sættes ind i forskellige sammenhænge. Så når du køber flere kurser, får du altså både den fordel at spare penge og at stoffet repeteres, hvorved principperne lagrer sig dybere i deltagernes praksis for hver gang.

 

Hvorfor købe kurser i anerkendende kommunikation på video?

Den store fordel ved video kurser er, at de giver mulighed for at tage dem præcis når, hvor og hvordan det passer til jeres behov. Og I kan tage dem frem igen og igen som I lyster, og repetere det, der godt kan tåle at blive gentaget.

Og hvis nogen fra gruppen har været fraværende, kan han eller hun altid se videoerne og lave øvelserne efterfølgende og på den måde opdatere sig ift hvad gruppen har været igennem.

Det betyder også, at når der kommer nye medlemmer i teamet eller gruppen, så kan de ligeledes når som helst blive opdateret på de pædagogiske tanker og metoder, som I andre er inspireret af.

Det giver alt sammen en fleksibilitet, som ikke er mulig, når vi snakker fysiske kurser, der er slut, når de er slut.

Så ved at vælge videokurser får I mulighed for at dykke ned i flere forskellige områder af den anerkendende kommunikation, som allesammen beriger hinanden. Også selv om budgettet er stramt, tiden er knap og hverdagen er presset. Prisen og fleksibiliteten sikrer, at det er muligt.

 

Se titlerne på de 4 kurser i serien på billedet herunder.

Klik på billedet for at komme til webshoppen og en uddybende beskrivelse af kurserne.

video kurser i anerkendende kommunikation for pædagogiske personalegrupper
video kurser i anerkendende kommunikation for pædagogiske personalegrupper

4 stjerner i Jyllands Posten

 

Meldgaard tilføjer noget nyt og relevant til de gængse teorier.

 

Jeg oplever hendes bog som en god grundbog, der kan bruges af alle.

Lene Qvortrup, lektor ved KP

 

Kærligt velskrevet bog, som jeg kan anbefale alle, der i deres daglige virkelighed arbejder med relationer og møder mellem mennesker ...

 

... forfatteren viser en ny vej til at træffe hensigtsmæssige valg i de udfordrende kommunikations-verdener vi bevæger os i, og som er uundgåelige, når virkeligheder støder sammen

Anmeldelse i Folkeskolen

 

En høflig og velfunderet reminder om, hvorfor vores tilgang de de børn, unge og forældre, vi møder på vores vej, er så afgørende for, hvordan kommunikation og relation folder sig ud.

Bettina Østerby, psykomotorisk terapeut, eksistentiel kropsterapeut.

 

Her er en meget fin bog.

Selvom jeg kender til anerkendende kommunikation, giver bogen mig en ny og større vinkel på emnet.

Det er så nemt for mig at anbefale den. Meget relevant.

Magasinet Psykologi

 

Selvom du nok har hørt om anerkendende kommunikation før, udmærker denne bog sig ved, at der er masser af håndfaste råd om, hvordan du gør det i praksis.

Margrethe Brun Hansen, pædagog og cand.phych.

 

Fra bogens forord:

En bog, der på smukkeste vis forholder sig til alle menneskers behov for at blive set, hørt og anerkendt af dem, de har relationer til. 

 

Det er en rigtig spændende, givende bog, som jeg ønsker god rejse ud i verden.

Ute Wagner, afdelingsleder Tønder Kommune

 

Jeg må indrømme, at jeg blev overrasket ved læsningen, da jeg troede, at jeg vidste meget om den anerkendende kommunikation og metoderne, som fører til en god kommunikation.

 

Forfatteren har formået at skrive en ny bog om anerkendende kommunikation – med nye vinkler og metoder, som en vejviser i færden med og blandt mennesker.

Hanne Aalling Risager, ressource-detektiven.dk

 

Din bog gør noget vidunderligt ved mig... giver energi, overskud og ikke mindst egenkærlighed til det at være i relationer med andre mennesker.

Jeg oplever gennem læsningen at tø op, vil jeg sige 🙂

Jeg kommer til at anbefale din bog mange gange.

Berit Mikkelsen, IVK-træner

 

Det har været en personlig berigelse og et fagligt inspirerende pust at læse bogen. 

 

Jeg vil varmt anbefale bogen til private som til fagpersoner.

Emma Javadi Moth, socialpædagog.

 

Ianneia formidler i et let læst sprog sine 3 principper i anerkendende kommunikation og deres anvendelsesmuligheder.

 

Kan anbefale bogen til alle, der ønsker at arbejde bevidst med deres kommunikationsform.

Lisa Nedergaard, socialrådgiver og relationel traumeterapeut

 

Det stod her til morgen meget tydeligt for mig, at:

jeg var ikke klar over, at jeg manglede din bog så meget i mit liv!

Kursus i anerkendende kommunikation og samarbejde for pædagogiske personalegrupper
kurser i anerkendende kommunikation
kursus i at koble det at sætte grænser og anerkendelse. For pædagogiske personalegrupper og andre der arbejder med børn og unge
den svære forældresamtale, kursus for pædagogiske personalegrupper