BROK – en kilde til udvikling og positiv forandring

Foredrag om potentialerne i BROK.

Hvad forsøger vi egentlig at sige, når vi brokker os?

 

Dette foredrag om brok tager udgangspunkt i en anerkendende tilgang til brok. Vi forsøger at finde ind bag brokkeriet ved at have fokus på den frustrerede drøm, der ligger bag. Når vi mennesker brokker os, er det altid med udgangspunkt i, at der er noget, der kunne være bedre.

Vi ser på, hvordan vi møder dette “noget” på måde, hvor vi anerkender den positive hensigt med brokkeriet. Og forholder os interesseret og nysgerrigt til hvad der ligger bag. I stedet for straks at affærdige brokkeriet som ”negativt” og ”ukonstruktivt”.

Hvilke følelser og behov er der på spil hos den, der brokker sig? Er der andre i personalegruppen, der har det på samme måde? Og hvilke konkrete handlinger, kan der sættes i værk for at give den frustrerede drøm bedre vilkår for at trives og vokse?

 

Det filosofiske fundament i dette foredrag om BROK

Det filosofiske fundament i dette foredrag om brok er en kobling mellem den ikkevoldelige forståelse og den anerkendende forståelse af, hvordan vi mennesker fungerer.

Den ikkevoldelige tilgang kalder vi også den empatiske tilgang. Den lærer os noget vigtigt om, hvordan vi mennesker reagerer, når der er noget, der kolliderer med vores behov og ønsker.

Den anerkendende tilgang lærer os noget vigtigt om den frustrerede drøm og hvordan vi møder den hos hinanden. Også når vi udtrykker os uhensigtsmæssigt.

Fra dette filosofiske fundament ser vi på, hvilke konkrete kommunikationsmåder, vi kan bruge, når vi møder brokkeri og beklagelser.

Hvordan lytter vi med empati til den frustrerede drøm bag brokkeriet? Hvilke spørgsmål kan vi stille til den, der brokker sig, så den frustrede drøm folder sig ud? Og hvordan kan vi træne os selv i at udtrykke vores indre brok på mere konstruktive måder?

I dette foredrag om brok får I redskaber til at vende bøtten, så det, der i første omgang fremstår som ubrugeligt og nedbrydende brok, kan blive en kilde til positiv forandring og udvikling.

 

Det praktiske vedr. foredrag om BROK.

 

Varighed. 

2 timer inkl. dialog. 

Det er også muligt at lave en workshop på 3-4 timer eller en hel kursusdag med samme tema. Her vil det være muligt at afprøve de præsenterede kommunikations-værdtøjer i praksis gennem forskellige øvelser.

 

Målgrupper. 

Foredraget er særligt velegnet til personalegrupper og ledergrupper. Men også relationerne mellem partnere i parforholdet og familien samt beboergrupper, interessegrupper m.m. kan drage glæde af denne anerkendende og positive tilgang til brok. Hvilken vinkel, der lægges i foredraget tilrettelæges, så det passer til tilhørergruppen.

 

Pris.

7.000 kr. ekskl. moms. Ved kørsel over 50 km hver vej beregnes kilometerpenge.

 

Overvejer du et foredrag om brok?

KONTAKT mig for en uforpligtende snak

 

Vil du læse mere om den anerkendende tilgang til brok?

Læs min artikel: BROK – en kilde til udvikling og positiv forandring