VIDEOKURSUS: Anerkendelse eller ros – en lille men vigtig forskel

1.999,00 kr.

 

Et videokursus, som er udviklet til pædagogiske personalegrupper. Kurset er særligt rettet mod kommunikationen med børn og unge, men principperne er universelle og kan bruges i alle sammenhænge.

Det betyder, at du også kan vælge at tage kurset sammen med din frivillig-gruppe, mødregruppe, med-forælder – eller en hvilken som helst anden sammenhæng, du indgår i. Eller bare med dig selv. 

Du får 2 videoer (mp4), hver med en tilhørende øvelse (PDF) samt en PDF fil med alle de slides, der indgår i video-præsentationerne. Ialt ca. 3 timers kursus-stof inkl. refleksion og dialog.

Se den uddybende beskrivelse af kurset herunder.

OBS: Når du køber mere end ét videokursus på samme tid, får du rabat. Se nærmere og find dine rabatkoder under menuen “priser” i øverste højre hjørne.

Beskrivelse

I dette kursus stiller vi skarpt på de 2 begreber anerkendelse og ros. Vi ser på, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt “kun” at rose og tale om det positive, når vi vil være anerkendende over for børn. Og på, hvorfor vi risikerer at gå glip af nogle af de fine og dybe og potentialer, som ligger i i anerkendelsen, når vi forveksler anerkendelse og ros.

Vi ser desuden på de kommunikative aspekter i begreberne ros og værdsættelse. Hvor ros altid vil være et du-budskab i form af en positiv dom over barnet. Mens værdsættelse – som er at foretrække – kan udtrykkes som et jeg-budskab, hvor jeg bliver på egen banehalvdel og ikke definerer hvem og hvad barnet er.

Og vi ser på, hvordan vi kan praktisere den måske dybeste form for anerkendelse gennem empatisk lytning. Nemlig den ægte nysgerrighed og interesse i, hvordan barnet har det og hvad det har brug for og ønsker sig. Det er en kommunikationsform, hvor vi stiller mange spørgsmål ud fra et ægte ønske om at sætte os i barnets sted.

Kurset præsenterer således 2 forskellige former for anerkendende kommunikation:

  1. at udtrykke en værdsættelse som et ægte jeg-budskab (video 1)
  2. at lytte med empati og anerkendelse til barnet (video 2)

Hver video har en tilhørende øvelse. Her afprøver deltagerne de præsenterede redskaber på situationer fra egen dagligdag.

Kurset er designet til pædagogiske personalegrupper,. Men frivillig-grupper, forældre, bedsteforældre, mødregrupper kan også have stor glæde af det. Kort sagt: velegnet til alle, der omgås og kommunikerer med børn og unge.

————

OBS: Når du køber mere end ét videokursus på samme tid, får du rabat. Se nærmere og find dine rabatkoder under menuen “priser” i øverste højre hjørne.

————

Serien af videokurser på anerkendendekommunikation.dk er oprindeligt tænkt ind i en sammenhæng med bogen Anerkendende Kommunikation – med empatien som vejviser fra 2019.

Men videokurserne kan også sagtens stå alene. Så om du vælger at supplere med bogen, er selvfølgelig helt op til dig og dine eventuelle med-kursister.