Videokursus: Anerkendelse eller ros – en lille men vigtig forskel

1.999,00 DKK

Et videokursus, som du kan tage sammen med din personalegruppe, mødregruppe, med-forælder, med-bedsteforælder, idrætstræner-kolleger – eller en hvilken som helst anden sammenhæng, du indgår i. Eller bare for og med dig selv. Kurset er særligt rettet mod kommunikationen med børn og unge, men principperne er universelle og kan bruges i alle sammenhænge.

Du får 2 videoer (mp4), hver med en tilhørende øvelse (PDF) samt en PDF fil med alle de slides, der indgår i video-præsentationerne. Ialt ca. 3 timers kursus-stof inkl. refleksion og dialog.

Kategori:

Beskrivelse

I dette kursus stiller vi skarpt på de 2 begreber anerkendelse og ros. Vi ser på, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt “kun” at rose og tale om det positive, når vi vil være anerkendende over for børn. Og på, hvorfor vi risikerer at gå glip af nogle af de fine og dybe og potentialer, som ligger i i anerkendelsen, når vi forveksler anerkendelse og ros.

Vi ser desuden på de kommunikative aspekter i begreberne ros og værdsættelse. Hvor ros altid vil være et du-budskab i form af en positiv dom over barnet, mens værdsættelse – som er at foretrække – kan udtrykkes som et jeg-budskab, hvor jeg bliver på egen banehalvdel og ikke definerer hvem og hvad barnet er.

Og vi ser på, hvordan vi kan praktisere den måske dybeste form for anerkendelse – nemlig den ægte nysgerrighed og interesse i, hvordan barnet har det og hvad det har brug for og ønsker sig. Det, som vi også kalder empatisk lytning.

Kurset præsenterer således 2 forskellige former for anerkendende kommunikation:

  1. at udtrykke en værdsættelse som et ægte jeg-budskab
  2. at lytte med empati til barnets frustrerede drøm

– som deltagerne herefter arbejder med gennem de 2 tilhørende øvelser.

Kurset er designet til pædagogiske personalegrupper, frivillig-grupper, forældre, bedsteforældre, mødregrupper – kort sagt: alle, der omgås og kommunikerer med børn og unge.

OBS: Serien af videokurser på anerkendendekommunikation.dk er oprindeligt tænkt ind i en sammenhæng med bogen Anerkendende Kommunikation – med empatien som vejviser, hvor grundtankerne i anerkendende kommunikation foldes ud. Især vil læsning af kapitel 1, hvor den bagvedliggende filosofi og de 3 principper i anerkendende kommunikation præsenteres, være et frugtbart fundament for at arbejde med kurserne.

Men videokurserne kan også sagtens stå alene. Så om du vælger at supplere med bogen, er selvfølgelig helt op til dig og dine eventuelle med-kursister.